Lycée Pierre Corneille i Rouen

Hvert år tas det opp 8 norske elever til 3-årig videregående ved Lycée Pierre Corneille i Rouen

Den norske seksjonen ved Lycée Pierre Corneille ble opprettet i 1918. Tidligere var det kun skoleplasser til norske gutter, men fra og med 2014 tas det også opp norske jenter gjennom ordningen.

Skolen  har ca. 160 lærere og ca. 1750 elever, både jenter og gutter.

Rouen er hovedstaden i Normandie og har en rik historie. Byen har drøyt 100 000 innbyggere. Til tross for store ødeleggelser under 2. verdenskrig, er et stort antall vakre gamle bygninger fra middelalderen og renessansen bevart. Rouen har en kompakt og svært sjarmerende bykjerne. Byen ligger ved Seinen, ca. 130 km fra Paris, og er en viktig havne- og industriby. Byen har et fuktig klima.

Kost og losji

Lycée Pierre Corneille har et internat, og det første året bor de norske elevene der. Lørdager slutter skolen kl. 1200. Det er relativt strenge regler for når man kan forlate internatet om kveldene. I helgene, fra lørdag morgen til søndag kveld, er internatet stengt og elevene bor hos vertsfamilier.

Elevene som bor på internatet, spiser frokost og middag i internatets kantine og lunsj i skolens kantine. Frokost serveres kl. 07.00, lunsj mellom kl. 11.00 og 13.00, og middag fra kl. 18.30 (selvbetjening for alle måltider). De to siste årene kan norske elever fortsette å bo på internatet eller velge å bo i egen leilighet. Elevene får tilbud om å spise lunsj på skolen alle tre årene i Frankrike. 

Skolen kan organisere obligatorisk lekselesing på ettermiddagstid, men dette varierer noe fra år til år. Lekser kan også gjøres på rommet (tremannsrom med skrivepult til hver elev), på oppholdsrommet eller i klasserommet. Det er internett på internatet, men elevene må selv sørge for datamaskin.

Miljø, fritid

Seksjonen har eget oppholdsrom for elevene samt et lite bibliotek. Det er gode muligheter til å drive sport i den grad tiden tillater det. Skolen har skolelag i volley- basket- og håndball, og i løpet av året arrangeres turneringer i fotball. Skolen tilbyr valgfag i sport, musikk og kunst og håndverk. På onsdag ettermiddag kan elevene også benytte seg av skolens sportstilbud.

Skolestart

Det første året blir de norske elevene integrert i franske klasser fra skolestart, og følger klassen i alle fag unntatt fransk og historie. Mot slutten av det første trimesteret blir de integrert også i disse fagene. De får intensivundervisning i fransk som fremmedspråk i det første trimesteret.                    

I tillegg får de støtteundervisning i fransk, matematikk og naturfag gjennom hele det første året. De følger ikke engelskundervisningen sammen med den franske klassen, men har egen engelskundervisning de to første årene.

Seksjonen i Rouen har en egen blogg

Norskseksjonene har en egen Instagramkonto

Oppslag i Dagens Næringsliv fra 2014 (før SIU tok over ordningen)

Intervju med Kristoffer, Emil og Jon i Rouen 02.10.2014

Interessert?

Les mer om å ta 3-årig videregående i Frankrike

Utdanningiverden.no er utviklet og vedlikeholdt av Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse | Copyright © 2023
Ansvarlig redaktør: Kristin Solheim

Designed by Haltenbanken - Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern