– Stopper vi å lære, stopper vi å vokse

Vilde Regine kombinerer praktikantopphold i Silicon Valley med innovasjon og entreprenørskap på eliteuniversitetet UC Berkeley. 

Vilde Regine Tellnes

Høyere utdanning – utveksling

Hva liker du best ved San Francisco? 

– Det globale nettverket det gir og ikke minst den kulturelle forståelsen av amerikansk jobbkultur. Jeg vet også at om jeg vil utvikle meg videre som økonom og akademiker, vil det være viktig å pushe meg selv ut i nye miljøer som er utfordrende og krevende.

Det kan gi meg en ny verktøykasse som kan bringe meg et steg nærmere drømmen om å starte eget selskap og bli en problemløser!

Hvordan fant du ut om muligheten?

– Jeg var tidligere aktiv i studentorganisasjon Start Bergen, en organisasjon som jobber for å fremme innovasjon og entreprenørskap i Bergen. Det var gjennom en konkurranse arrangert av studentorganisasjonen at jeg ble kjent med Gründerskolen og muligheten for å komme seg ut i verden for å jobbe i en Tech-Startup i Silicon Valley. 

Gründerskolen er et program på masternivå som skal utdanne morgendagens gründere. I San Francisco samarbeider programmet med Innovasjon Norge og University of California, Berkeley. Det består av et 10 ukers internship i en startup kombinert med innovasjons- og entreprenørrettet skole på UC Berkeley.

Målet med programmet er at vi studenter skal få et nettverk og erfaring i innovasjonsmiljøer verden over. 

Hva vil du si til andre som tenker på å studere i utlandet? 

–  Stopper vi å lære stopper vi å vokse. Drar vi ut i verden og ut av komfortsonen hvor alt er ukjent, kan vi se ting med nye øyne og få et nytt og utvidet syn og forståelse av verdensbildet. Du vil kunne få muligheten til å jobbe i et utfordrende, innovativt, stadig utviklende og inspirerende arbeidsmiljø.

Det vil kunne bidra til å danne et globalt tankesett som kan være en verdifull ting å ta med seg videre. Du vil kunne vokse og være med på å skape fremtiden, for nettopp den skaper vi akkurat nå.

Noe for deg? Les mer om Gründerskolen her.

Utdanningiverden.no er utviklet og vedlikeholdt av Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse | Copyright © 2023
Ansvarlig redaktør: Kristin Solheim

Designed by Haltenbanken - Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern