Amerikansk fotballkamp: San Francisco 49ers mot Green Bay Packers.

– Opplev noe du aldri vil ha muligheten til igjen

– Berkeley er et anerkjent universitet og det merkes på kvaliteten på foreleserne.

Martin Furu

Høyere utdanning – utveksling

Våren 2013

Berkeley er et anerkjent universitet og det merkes på kvaliteten på foreleserne, forteller Martin Furu. Våren 2013 var han student ved the University of California, Berkeley.

Hvorfor ville du til USA?

– Jeg ønsket å oppleve mer enn Oslo og har alltid hatt lyst til å dra til California.

Hva liker du best med studiestedet?  

– Folk er mye mer utadvendte i USA og du møter mange interessante personligheter og hyggelige mennesker over alt. Berkeley er en studentby. Den er rolig, med mange studenter, og den er full av muligheter. Alle interesser er representert og du finner en gruppe for alt mulig der borte. Campus er enormt og arkitekturen er veldig forseggjort.

Hvordan foregår undervisningen?

– Berkeley er et anerkjent universitet, rangert blant de fem beste i verden, og det merkes på kvaliteten på foreleserne. De er dyktige og gode til å motivere og det har mye å si for oppholdet at du trives med fagene. I tillegg blir karakterene dine basert på flere mindre eksamener, slik at du jobber jevnt igjennom hele semesteret.

Hvilket språk foregår undervisningen på og hvordan er det å studere på dette språket?

– Undervisningen går på engelsk. Etter to-tre uker har du tilvendt deg og deretter faller det naturlig.  

Hvordan har du blitt kjent med folk?

– Det er veldig mange norske studenter på Berkeley, rundt 150 stykker, og det er veldig lett å bli kjent med dem. Man møter også amerikanske studenter som man studerer med.

Hva gjør du på fritiden?

– Det er en stor kunstgressbane nær campus som vi bruker til å spille fotball på. Ellers er det gode turmuligheter nordøst for campus med en fin utsikt over Berkeley. Derfra kan du også se helt bort til San Francisco.

Hvilke råd vil du gi en som ønsker å reise ut og studere?

– Lei bil og reis, det er så mye mer enn bare Berkeley å oppleve.

Hva liker du best ved det å studere ute?

– Det er helt klart morsomt å oppleve de amerikanske sportene, at vi har så mye bra vær og at vi har lært mer om amerikansk kultur og faktisk opplevd mye av hva man har sett på tv og film.

Mener du at studenter bør ha et studieopphold i utlandet?

– Ja, absolutt. Ved å studere i utlandet får du muligheten til å utvide horisonten din, komme litt ut av komfortsonen, prøve noe nytt, møte nye mennesker og oppleve noe du aldri vil ha muligheten til igjen.

Kan du si noe om kostnadene?

– Skolen kostet rundt 60 000 kroner og bokostnader ligger på rundt 5000 kroner i måneden pluss mat på et par tusen. Mat er billigere der borte enn i Norge. Lånekassen gav 120 000 kroner i lån, hvorav 30 000 ble omgjort til stipend ved bestått eksamen.

Utdanningiverden.no er utviklet og vedlikeholdt av Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse | Copyright © 2023
Ansvarlig redaktør: Kristin Solheim

Designed by Haltenbanken - Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern