Offentlig og kvalitetssikret

Sommerskole i Tyskland. Besøk til marmortempelet Walhalla i Regensburg, Bayern.

Sommerskole i Tyskland

En sommer utenom det vanlige

-Jeg har fått venner og opplevelser for livet, forteller Maren Alexandra Ødegård (17). Hun dro til Tyskland med stipend fra SIU sammen med elever fra hele Norge. Det har hun aldri angret på.  

Maren Alexandra Ødegård

Videregående opplæring

Juni/juli 3 uker

Maren går på videregående og har alltid vært interessert i språk. Da læreren snakket om muligheten for å reise til Tyskland på sommerskole var hun ikke i tvil:

 - Jeg bare hoppet i det og søkte med en gang. Det var en mulighet jeg ikke kunne la gå i fra meg. Da jeg fikk svarmailen fra SIU var det helt uvirkelig. Det gikk vel egentlig ikke opp for meg at jeg skulle på sommerskole før jeg møtte resten av gjengen på Gardermoen, forteller hun. 

Hvorfor akkurat Tyskland?

Helt fra jeg var liten har jeg feriert både i Tyskland og Østerrike, så man kan vel nesten si at jeg har fått den inn med morsmelka, haha. Jeg har også alltid likt tysk bedre enn engelsk på skolen. Jeg har hatt tysk som fremmedspråk helt siden 8. klasse.

  

Hvordan forberedte du deg?

Jeg forberedte meg egentlig ikke så mye. Før avreise tok jeg kontakt med en av de andre jeg skulle reise med. Jeg hadde også jevnlig kontakt med vertsfamilien min i en måned før avreise. 

  

Hva var det beste med turen og sommerskolen?

Det beste med turen og sommerskolen er at jeg føler jeg har forbedret meg i tysk, og har mye mer kunnskap om tysk kultur. Jeg har også fått venner for livet, og mange nye fantastiske mennesker i livet mitt. Jeg har også vokst som person, og blitt tryggere på meg selv. 

 

Var det noe som var vanskelig eller utfordrende?

Jeg merket en stor forskjell i alkoholkulturen mellom Norge og Tyskland, for i Tyskland kan man jo drikke alkohol fra man er 16 år. Vi norske opplevde blant annet at noen av vertssøsknene våre drakk alkohol på festivalene vi besøkte, og det er en situasjon vi ikke er vandt med i Norge. 

 

Hva vil du si til andre som lurer på å reise?

Jeg har en ting å si: Reis på utveksling eller språkreise! Du kommer ikke til å angre, du vil få en opplevelse for livet, og vennskap som varer livet ut. Du vil møte så fantastisk mange bra mennesker, og vil rett og slett ha et minne for livet du kan se tilbake på senere i livet.

 

Hva er planene dine fremover, tror du at du kommer til å reise på utveksling igjen?

Har ikke planer om utveksling i nærmeste fremtid, men skal ikke se bort ifra at jeg velger å studere økonomi i Tyskland eller Østerrike. 

 

Vil du vite mer?

Hvordan du søker og alt du trenger å vite om sommerkurs i Tyskland .

Utdanningiverden.no er utviklet og vedlikeholdt av Direktoratet for internasjonalisering og kvalitetsutvikling i høyere utdanning (Diku) | Copyright © 2019
Ansvarlig redaktør: Kristin Solheim

Designed by Haltenbanken - Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern