Jeg håper at nettverket jeg har fått på College og Europe vil være nyttig når jeg skal forfølge drømmekarrieren

Kevin Le Merle, halvt norsk, halvt fransk, studerer ved College of Europe, campus Natolin. Han tar masterprogrammet European Interdisciplinary Studies, som ser på Europas nåværende politiske og sosiale utfordringer fra en rekke fagspesifikke perspektiver. Det første semesteret fokuserer på sentrale begreper innen historie, jus og økonomi, mens studentene i andre semester kan velge å spesialisere seg i ett emne.

Kevin Le Merle

Høyere utdanning – helgrad

2020/ 2021

- Hva har du valgt å spesialisere deg på innen dette faget?

- I min forskning fokuserer jeg spesielt på klimaendringer, som er et spørsmål som virkelig krever en tverrfaglig tilnærming: å studere klimaendringer handler ikke bare om vitenskap, men også økonomi, historie, internasjonale relasjoner, lov og etikk! For øyeblikket har jeg startet arbeidet med masteroppgaven min om den diplomatiske gjennomførbarheten av grensekarbonjusteringer mellom EU og Kina, noe som har ført til at jeg har innarbeidet innsikt fra mange av disse fagene. På lengre sikt ser jeg etter PhD-finansieringsmuligheter for et emne som utforsker den etiske dimensjonen av ulike politiske svar på klimakrisen.

- Hvilken faglig bakgrunn har du - og hvorfor søkte du deg til College of Europe?

- Utdanningsbakgrunnen min er nok ganske uvanlig. Jeg fullførte en fellesgrad i politikk and engelsk  litteratur ved Universitetet i Glasgow, og fullførte samtidig en bachelorgrad i filosofi ved Universitetet i Paris, Nanterre, i Frankrike. Jeg fløy frem og tilbake og tok eksamen i det ene faget mens det var ferie i det andre. Det var mye arbeid, men veldig intellektuelt stimulerende, og jeg er veldig glad for at jeg nå har grader fra to forskjellige land i tre forskjellige fag. Jeg valgte å studere videre på College of Europe fordi jeg ønsket å utfylle min teoretiske kunnskap med praktiske erfaringer og lære mer om politiske beslutningsprosesser.

- Hvordan er livet som student i Natolin?

- Alle studentene bor på campus og innkvarteringen her er veldig komfortabel. Jeg tror at til tross for pandemien har vi vært ekstremt heldige når det gjelder det sosiale livet. Vi er rundt 140 studenter fra  30 land som bor sammen på en campus, mens de fleste andre studenter for øyeblikket er isolert fra sine medstudenter. Det er flere studentforeninger her på campus, f.eks. En politisk forening, feministisk forening og sjakklubb. 

Siden vi kommer fra så mange språklige områder, opprettet jeg faktisk også et flerspråklig magasin som heter Lingua Natolina. Vår siste utgave er på åtte språk, og inkluderer poesi, kunst, journalistikk, noveller og akademiske emner.

- Hvordan har pandemien påvirket studiene dine dette året?

- Til tross for pandemien har skolen imponerende nok klart å organisere noen studieturer for oss. Min gruppe dro til Podlasie, det polsk-hviterussiske og litauiske grenseområdet. Vi fikk til og med se Vilnius! Jeg tror ingen kan påstå at pandemien har hatt null innvirkning på studiene. Selv om vi er heldige på mange måter ved colleget, og til og med har hatt mange professorer som kom på campus for å holde forelesninger for oss, har vi også hatt dager der vi kun har sett andre via skjerm.

Men vi har ikke gitt opp, og det faktum at vi fortsetter studiene tross omstendighenen vitner om at det er et særdeles godt studiemiljø her.

- Hva er planene dine atter dette året på College of Europe og hvordan tror du dette året vil være viktig for din fremtidige karriere?

- Jeg er faktisk litt usikker. På den ene siden kunne jeg tenke meg en karriere innen diplomati, men så er jeg også veldig opptatt av forskning, og ser etter PhD-muligheter knyttet til klima og energistyring. På den måten vil jeg få en kompetanse som senere kan være nyttig i en diplomatisk karriere. Og så har jeg jo også skriveprosjektene mine! Jeg har nettopp fullført et poesimanuskript på tre språk, og leter for tiden etter en forlegger som vil gi det ut. 

Jeg håper at nettverket jeg har fått på College og Europe vil være nyttig når jeg skal forfølge drømmekarrieren, men jeg tror pandemien også krever en sunn dose realisme. Det er millioner av kandidater på arbeidsmarkedet som ikke finner jobber, enn si drømmejobben. Alt jeg kan gjøre er å ønske alle mine medstudenter lykke til, og jeg håper og tror at mitt harde arbeid på colleget vil hjelpe meg til å skille meg ut fra mengden.

Utdanningiverden.no er utviklet og vedlikeholdt av Direktoratet for internasjonalisering og kvalitetsutvikling i høyere utdanning (Diku) | Copyright © 2021
Ansvarlig redaktør: Kristin Solheim

Designed by Haltenbanken - Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern