Det er ganske intenst, men samtidig veldig berikende!

Maud Bergsjø begynte på College of Europe høsten 2021. Hun går å masterprogrammet European Interdisciplinary Studies (EIS) ved skolen sin campus i Natolin, Polen. Studiet er delt i to semestre hvor det første gir en generell innføring i kunnskap om den europeiske union og noen av de viktigste aktuelle temaene som opptar EU i dag. I det andre semesteret får studentene muligheten til å spesialisere seg i ett av fire temaer: The EU in the World, EU Public Affairs and Policies, The EU and its Neighbours og European History and Civilization.

Maud Bergsjø

Høyere utdanning – helgrad

2021/22

Hva er utdanningsbakgrunnen din og hvorfor ønsket du å studere ved College of Europe? 

Jeg har en bachelorgrad i anvendte fremmedspråk ved Sorbonne Nouvelle i Paris (engelsk og tysk; “Langues Etrangères Appliquées”) og en master i europeiske studier ved Sorbonne universitetet (“Master en Affaires européennes”). Jeg ønsker å studere ved College of Europe for å kunne fordype meg mer i europeiske studier og spesialisere meg på europeisk utenrikspolitikk. Og så tenkte jeg at studiet også kunne gi meg muligheten for å bli kjent med andre studenter som kommer til å jobbe innenfor det samme feltet.

Hvordan fikk du vite om studiemulighetene ved College of Europe? 

Jeg fikk vite om muligheten gjennom universitetet mitt i Frankrike, hvor en representant fra College of Europe vanligvis presenterer studiene hvert år.

Hvordan er det å studere i Polen?  

Det er fantastisk å studere ved Campus Natolin. Man treffer studenter som kommer fra mange forskjellige land og som ofte har de samme interessene. Campus Natolin ligger i en park som gir mulighet for å være ute i skogen og ellers for å drive med sport. Hver uke er vanligvis full av studentaktiviteter som kulturelle arrangementer, fester og nasjonaldager. Vi har flere studentorganisasjoner her, til og med en nordisk forening i år!

Det er ganske lett å komme seg inn til hovedstaden, Warszawa. Jeg har også vært sør i Polen og besøkt Kraków, Lancut og Przemysl gjennom studieturer som er arrangert av skolen.

Når det gjelder boforholdene, så har studentene eget rom på campus, egen kantine hvor vi kan spise tre ganger om dagen, syv dager i uken. Rommet blir vasket hver uke og alle tekniske problemer kan bli løst ved hjelp av ansatte på skolen.

Hva er annerledes ved å studere ved denne skolen i forhold til å være student i Norge, tenker du?  

Jeg har bare studert i Norge i ett år, men synes det er en helt ny opplevelse å bo på en campus med 128 andre internasjonale studenter. Det er ganske intenst, men samtidig veldig berikende! Etter tre måneder inn i studiet har jeg bare hatt positive erfaringer, og er veldig glad jeg bestemte meg for å studere ved College of Europe. 

Hva mener du vil være det viktigste faglige utbyttet av dette året og hva tenker du å gjøre videre?

Det er et høyt nivå på det vil lærer her ved College of Europe. Vi undervises av noen av verdens beste professorene innen europeiske studier og det gir oss mulighet for mer spesialiserte kunnskap. Når det gjelder fremtiden, så har jeg ikke helt bestemt meg enda. Heldigvis har vi en avdeling her ved skolen som hjelper studentene med karriereveiledning, så alle muligheter holdes åpne. 

Utdanningiverden.no er utviklet og vedlikeholdt av Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse | Copyright © 2023
Ansvarlig redaktør: Kristin Solheim

Designed by Haltenbanken - Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern