Praktikant ved Norges delegasjon til Europarådet

Johanne er en av få studenter som kom gjennom nåløyet til UD sin praktikantordning.

Johanne Hammersland

Her forteller Johanne om sitt opphold ved delegasjonen.

Tett på den politiske situasjonen

– Etter seks måneder i Strasbourg tar jeg med meg mange fine minner og nyttige erfaringer. Det har vært utrolig lærerikt å være praktikant ved den norske delegasjonen til Europarådet. Jeg har fått et godt innblikk i hvordan den norske utenrikstjenesten fungerer og tatt del i en rekke interessante møter med mange spennende profiler.

Det har vært kjempeartig å se hvordan multilaterale forhandlinger utspiller seg i en internasjonal organisasjon, og på den måten tilegnet jeg meg også kunnskap om den politiske situasjonen i Europa på en helt annen måte enn jeg ellers gjør som student.

Unik mulighet

– Det å bo i utlandet er en unik mulighet for å lære andre kulturer og seg selv bedre å kjenne. Man utvider horisontene og vokser utrolig mye på kort tid! 

En av de mest minnerike opplevelsene var da H.K.H Kronprins Haakon besøkte oss i anledning Europarådets 70 årsjubileum og Den Europeiske Menneskerettsdomstolens 60 årsjubileum. Det var utrolig gøy å få være med i planleggingen og gjennomføringen av et så viktig besøk. 

Om Norges delegasjon til Europarådet

Hvert semester tar Norges faste delegasjon til Europarådet inn to studentpraktikanter. De heldige får ta del i varierte arbeidsoppgaver. På den måten får de et unikt innblikk i hverdagen ved en utenriksstasjon. 

Vil du gjøre som Johanne? 

Les mer om studentpraktikantordningen her.

Utdanningiverden.no er utviklet og vedlikeholdt av Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse | Copyright © 2023
Ansvarlig redaktør: Kristin Solheim

Designed by Haltenbanken - Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern