– Lett å trives i Toronto

– Folk er veldig hyggelige, det er lett å trives her, sier Ingvild Hegen. Hun skal bli lærer i engelsk og samfunnsfag. Da er et halvt års studieopphold i Canada helt perfekt, slik hun ser det.

Ingvild Hegen skal bli lærer i engelsk og samfunnsfag. Da er et halvt års studieopphold i Canada helt perfekt, slik hun ser det.

Universitetet i Oslo, hvor Ingvild er halvveis i det femårige lærerstudiet, har samarbeidsavtale med University of Toronto. Hvert år slipper fire UiO-studenter skolepenger, og Ingvild er en av dem. Valget var enkelt.

– Jeg ville praktisere engelsk. Jeg vurderte USA, men alle andre reiser jo dit. Canada er ganske likt Norge, kulturelt sett. Folk er veldig hyggelige, det er lett å trives her, sier hun.

Superfornøyd med fag

Ingvild er glad i å reise, hun har blant annet bodd på Madagaskar og i Thailand, og regner seg som en internasjonal person. Da hun hørte om muligheten for utenlandsopphold, var hun klar. Og hun angrer ikke.

– Jeg er superfornøyd med fagene jeg tar her. Professorene er så dyktige og kunnskapsrike. De driver med forskning selv, og bruker mye fersk forskning i undervisningen. De er veldig åpne for spørsmål og kommentarer, enda mer enn jeg er vant med fra Norge.

Særlig fornøyd er hun med et fag om etniske relasjoner, som hun tenker kan bli nyttig når hun senere skal bli lærer i videregående skole i Norge.

Større arbeidsmengde

En stor forskjell har hun opplevd, nemlig at man i Canada ikke har eksamener bare ved semesterslutt. Midtveis i semesteret har Ingvild allerede hatt fem eksamener.

– Det er ganske mye større arbeidsmengde her enn jeg er vant til. Du må jobbe jevnt og godt hele tiden. Jeg har vokst mye som person ved å bo og studere her. Jeg har lært mye om selvdisiplin, og det trengs her.

Vil reise rundt

Ingvild Hegen er også strålende fornøyd med byen Toronto. Byen ligger også godt til som startsted for spennende rundreiser.

– Jeg har lyst å reise rundt å se litt mer av Canada. Jeg er klar over at jeg da ikke kan forvente toppkarakterer i alle fag, men jeg gjør så godt som jeg kan, sier Ingvild.

Hun bor i studenthjem og deler kjøkken og bad med fem andre studenter, derav to kanadiske.  Hun går også i en kirke, så å bli kjent med kanadiere er ikke noe stort problem.

– Det er så verdifullt å studere utenlands. Man ser at verden er større enn Norge. Jeg henger jo med studenter fra hele verden, jeg blir kjent med masse kulturer. Sånn sett er ikke dette en studentutveksling fra Norge til Canada, men fra Norge til verden, sier Ingvild Hegen.

Tekst og foto: Runo Isaksen

Utdanningiverden.no er utviklet og vedlikeholdt av Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse | Copyright © 2023
Ansvarlig redaktør: Kristin Solheim

Designed by Haltenbanken - Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern