Et intenst år i Brugge

Jean-Christophe Delmas og Johan Thomas Bjerkem fordyper seg i EU ved College of Europe i Brugge. Et studie som ifølge de to studentene både er krevende og spennende.

Høyere utdanning – helgrad

2016-2017

College of Europe tilbyr årsstudium i europakunnskap på masternivå innen økonomi, statsvitenskap og juss, samt tverrfaglige studier innenfor disse emnene. Colleget har studiesteder i Brugge i Belgia og Natolin i Polen. Undervisningen foregår på engelsk og fransk.

– Jeg var litt usikker da jeg begynte, men er nå veldig fornøyd med at jeg valgte å studere EU ved College of Europe, forteller Jean Christophe.

Fordyper seg i EU

Begge studerer internasjonale relasjoner hvor de fordyper seg i EU som utenrikspolitisk aktør.

– Vi studerer alt fra diplomati, internasjonale forhandlinger til internasjonal økonomi. Professorene er ofte anerkjente akademikere eller fagfolk fra EU og andre internasjonale institusjoner, forklarer Johan Thomas.

Studiene går over ti måneder og er relativt krevende. Dette legger ikke de to studentene skjul på, men forklarer at det likevel er svært givende.

– Året i Brugge er veldig intens både faglig og det sosialt. Studiet er tverrfaglig og utrolig spennende, men også svært omfattende og utfordrende, forteller Johan Thomas.

Godt studiemiljø

– Studiet gir meg et godt nettverk, venner fra flere land og mange uforglemmelige opplevelser, sier Jean Christophe.

Johan Thomas forteller at det sosiale miljøet ved skolen ligner litt på det norske studenter opplever på Folkehøyskoler.

– Vi bor, fester og leser til eksamen sammen. Du får en unik mulighet til å knytte nye kontakter og, ennå viktigere, få venner fra hele Europa.

– På fritiden er jeg en del av barkomiteen. Der får jeg blant annet muligheten til å spille litt god norsk musikk en gang i blant, smiler Jean Christophe.

Utdanningiverden.no er utviklet og vedlikeholdt av Direktoratet for internasjonalisering og kvalitetsutvikling i høyere utdanning (Diku) | Copyright © 2021
Ansvarlig redaktør: Kristin Solheim

Designed by Haltenbanken - Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern