Rådgiver på VGS i samtale med elever

For veiledere og lærere

Du som veileder eller lærer kan ha en viktig rolle i å veilede elever og studenter i forbindelse med et utenlandsopphold.

Nettkurs i mobilitetsveiledning

Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse har utviklet et nettkurs for rådgivere om mobilitetsveiledning.

Vi vil gjøre det lettere for deg som rådgiver å veilede elever om læringsmobilitet, altså muligheter for å ta hele eller deler av videregående i utlandet. Veiledning om læringsmobilitet kalles gjerne mobilitetsveiledning. Med en nyttig verktøykasse om mobilitetsveiledning vil du både spare tid og bli en enda bedre rådgiver for dine elever.

Kurset tar for seg utfordringer elever kan støte på både før, under og etter et utenlandsopphold, samt forslag til hvordan du kan veilede eleven gjennom disse.

Nettkurset er satt sammen av flere små moduler, slik at du selv kan velge å ta den enkelte modul når det passer deg.

Klikk her for å komme til kursportalen

Brosjyrer og plakater til din skole

Er du ansatt ved en ungdomsskole eller videregående skole? Ønsker du informasjonsmateriale om videregående skole i utlandet? Ta gjerne kontakt for å få kostnadsfritt tilsendt våre brosjyrer som dere kan dele ut til elever og foresatte. Vi har også plakater som dere kan henge opp på oppslagstavler.

Ta kontakt med frankrike@hkdir.no eller uwc@hkdir.no for en uforpliktende forespørsel.

Euroguidance - til tjeneste for deg som rådgiver eller karriereveileder

Euroguidance er et europeisk nettverk som jobber for å styrke karriereveilederes kompetanse om verdien av internasjonalisering. ​Vi er en del av Erasmus+, og Euroguidance Norge ligger under HK-dir. Vi kan bistå deg som veileder eller rådgiver med å få informasjon om muligheter for læringsmobilitet i Europa for elever, men også hvordan du selv kan øke din kompetanse gjennom mobilitet. I tillegg arrangerer vi og tilstøtende nettverk seminarer og konferanser som kan være av interesse  for deg. Du finner oversikt over arrangementer her . Ta gjerne kontakt på post@hkdir.no

Utdanningiverden.no er utviklet og vedlikeholdt av Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse | Copyright © 2022
Ansvarlig redaktør: Kristin Solheim

Designed by Haltenbanken - Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern